≡ MENU
×

Deel deze pagina

Terugblik op de Gildedag 2017 (Keuzes maken)

Terugblik op de Gildedag 2017 (Keuzes maken)

Op vrijdag 22 september 2017 was de jaarlijkse Gildedag weer te gast op de Eemlandhoeve in Bunschoten-Spakenburg voor een conferentie voor en door ondernemers. Thema was dit jaar ‘Keuzes maken, voor je droom.’ De Gildedag van het Gilde van Ondernemers is een echte leer-ervaring door een mix van inspiratie, uitdaging en bemoediging. Die volgt uit een gebalanceerd menu van sprekers met authentieke verhalen en vraag-antwoord-sessies, muziek, momenten van contemplatie, gewoon fun, ontspanning en de betere gesprekken in kleine groepen.

Foto Gallery

En een foto-impressie, klik op de foto voor een uitvergroting:

Achtergrond: Wat houdt je gaande?

Ondernemen stelt hoge eisen aan je; het is topsport. Je hebt iets nodig dat je gaande houdt, dromen die je graag wilt bereiken. Kleine dromen: een Tesla, tweede huis of Porsche?  Of grote dromen: een mooi bedrijf bouwen, de markt verbeteren of iets achterlaten voor je kinderen? Misschien zelfs iets rechtzetten in de wereld.

Thema: Keuzes maken

Het moeilijke voor ervaren ondernemers is dat ze veel kunnen bereiken. Dat maakt dat de beschikbare energie, tijd en geld makkelijk kunnen worden verspreid over meerdere doelen, en steeds kleinere dromen. Keuzes maken is moeilijk: bijvoorbeeld ‘nee’ zeggen op iets dat echt leuk is. Of ‘nee’ zeggen en mensen teleurstellen. Of ‘ja’ zeggen op de eerste stap op een lastige weg.

Hoe: Samen sneller

Je versnelt de weg naar je dromen door je keuze-dilemma’s te bespreken met mensen die dezelfde weg gaan als jij. Helderheid en inspiratie voor het maken van keuzes en nieuwe wegen en antwoorden vind je in vertrouwd gesprek met andere ondernemers in een ‘pitch-free zone’ waar het vertrouwd en veilig is om te delen. Waar verhalen worden gedeeld zonder reclame en stoere praat.

Vier inspirerende ondernemers deelden hun dromen en keuzes

Henk Willem van Dorp

Henk Willem van Dorp is de meesterondernemer achter Van Dorp installaties, en heeft vele prijzen gewonnen voor zijn ondernemerschap. Zijn keuze en droom is het samen met elkaar optrekken naar duurzaamheid. Van Henk Willem leren we relativeren, organiseren, leiden en werken met je hart. En de noodzaak van een duurzamer vorm van ondernemen en samenleven, waarin iedereen een plek heeft.

 

Tatjana Romanyk

Tatjana Romanyk is Etnisch zakenvrouw van het jaar en haar droom is het winnen van de strijd tegen kanker door het runnen van een reeks bedrijven die innovatief zijn. Ze kiest voor constante kwaliteit. Van Tatjana leren we hoe we kunnen inspireren, gewoon durven, moed tonen, innoveren en leren omgaan met je perfectionisme. En hoe de strijd om een hoger doel energie geeft.

 

Jelle Medema

Jelle Medema is het gezicht en één van de ondernemers achter succesformule ‘Makkelijke moestuin’. Zijn keuze is het ondernemen puur vanuit de vraag van de klant. Zijn droom: de wereld groener en mooier maken. Van Jelle leren we de kracht van luiheid, van luisteren naar je klant, van het leven makkelijk maken. En we leren hoe een groot en verder doel kan inspireren.

 

Bob Kaptein

Bob Kaptein is de ondernemer achter de banketbakkerijen Maison Kelder en Brokking. Zijn keuze is om het echte ambacht te combineren met zakelijk inzicht. Zijn droom is om mooie producten te leveren. Van Bob leren we hoe ICT in elke branche het verschil maakt, hoe ambacht, ICT en zakelijkheid elkaar moeten versterken, en hoe je je personeel de ruimte geeft. En als je de geboden kansen pakt, de zaken dan ook naar je toe gaan komen.