≡ MENU

5e Gildedag – vrijdag 27 september 2019
Werken áán je bedrijf

De jaarlijkse Gildedag is ‘pitch-free zone’ voor de verhalen achter zakelijk succes; authentiek, echt en open. Thema 5e Gildedag: Werken áán je bedrijf.

 495,00 ex BTW

Categorie:

Op vrijdag 27 september kunnen ondernemers genieten van de het eerste lustrum, de 5e editie van de Gildedag. Zie tab ‘Terugblik’ voor impressies van de vier voorgaande Gildedagen.

Werken áán je bedrijf

Het is een simpel inzicht als je het weet: ondernemers moeten niet werken ín hun bedrijf, maar werken áán hun bedrijf. Zo simpel, maar zo fundamenteel en zo weinig ondernemers doen het. Omdat ze nog niet zien hoe ze zelf overal inzitten en de bottleneck vormen van processen en van de groei. Ondernemers die afstand nemen en gaan werken áán hun bedrijf zorgen voor de ruimte die nodig is om het bedrijf te laten groeien tot haar volle wasdom.

Samen sneller

Je versnelt je leer-ervaring door je inzichten en vragen te bespreken met mensen die dezelfde weg gaan als jij. In vertrouwd gesprek met andere ondernemers in een pitch-free zone waar het veilig is om te delen. Zonder reclame of stoere praat. Iedere deelnemer heeft een plek aan een vaste tafel van 5 ondernemers. Dat geeft  inspiratie voor het maken van keuzes en zicht op nieuwe wegen.

Costas Papaikonomou“Te vaak verzanden bijeenkomsten voor ondernemers ‎in netwerken, mekaar aftroeven of verkooppraat. De Gildedag brengt ondernemers terug tot de kern van hun drijfveren en houdt hen een spiegel voor. Geen eenrichtingsverkeer maar discussie met collega-ondernemers: uitdagend, verrassend en persoonlijk.‎ Een verrijking.” – Costas Papaikonomou – co-founder Happen en Winkle

Wat leer je op deze Gildedag?

Hoe drie inspirerende ondernemers bouwen aan hun bedrijf en de noodzakelijke en soms lastige keuzes maken die daarbij horen. En verder:

 • Hoe je van werken in je bedrijf komt tot werken aan je bedrijf.
 • Hoe je het team het werkt kunt laten doen, en wat jij moet blijven doen.
 • Hoe je je kunt voorbereiden op het verkopen van je bedrijf.

Het resultaat van de dag is dat je sterker staat in je afwegingen en keuzes en voor het komende jaar.

Muzikale verrassing

Er is ondernemende muzikale ondersteuning; en een verrassing. Zie verder de tab ‘Programma’ bovenaan de pagina.

Gastheer is Bernard de Groot, auteur van het boek ‘Meesterschap in ondernemen – een gilde voor groei’, en initiatiefnemer van het Gilde van Ondernemers.

Aad Vermeulen“De Gildedag was een waar feest: andere ondernemers ontmoeten en samen praten over zaken die er toe doen. Afwisselende sprekers met een verhaal waarover wordt doorgepraat.” – Aad Vermeulen, founder Aatop

Logistiek

Datum:  vrijdag 27 september 2019
Locatie:  Eemlandhoeve in Bunschoten, vlakbij Amersfoort
Inloop:  09 :30 uur – Start:  10:00 uur – Einde:  17:00 uur.  Zie de tab ‘Programma‘ bovenaan de pagina voor meer informatie.

Voorwaarden

Iedere ondernemer die wil leren en weet dat hij/zij zelf de motor én het plafond is van de onderneming is welkom, ook als je geen Gildelid bent. Let op: het Gilde is een strikte ‘pitch-free zone’ waar men niet komt om zaken met elkaar te doen; je komt er voor jezelf en niet namens je onderneming. Neem geen kaartjes mee.

Investering

Reserveer tijdig je plek aan tafel want er is plaats voor maar 50 deelnemers, verdeeld over tien tafels van vijf ondernemers. Investering is €495,- excl. BTW, all-in: eten & drinken. Maar vooral jouw groei.

Dit tarief is voor het volledige dagprogramma inclusief lunch en drankjes/hapjes.

Reserveren

Tom Santegoeds - Femto Engineering“Bij de Gildedag word je aan het reflecteren en nadenken gezet. De verscheidenheid aan interesses en inzichten komen samen in de gezamenlijke gemene deler om jezelf te willen ontwikkelen als persoon en als ondernemer.” – Tom Santegoeds – co-founder Femto

Programma

Op de Eemlandhoeve is er vrij parkeren en kun je inlopen vanaf 9:30 voor een drankje. Let op: een pitch-free zone – niet je handel en bedrijf promoten – je komt als ondernemer, niet als onderneming. We starten exact om 10:00 uur. Programma op hoofdlijnen (onder voorbehoud): 9:30    Inloop 10:00  Welkom, programma en huisregels door Bernard de Groot 10:15  Spreker 1 (n.t.b.) (60 min incl. Q&A) 11:15  Groepsgesprek over inzichten van spreker 1 (45 min) 12:00  Muzikale verrassing 12:15  Lunch 13:15  Interview Spreker 2 (45 min incl. Q&A) 14:00  Groepsgesprek over inzichten van spreker 2 (30 min) 14:30  Muzikaal intermezzo (10 min) 14:40  Gilde 2.0 voorlichting  (20 min) 15:00  Break 15:30  Verhaal van Spreker 3 (45 min incl. Q&A) 15:45  Gesprek over inzichten van spreker 3 (45 min) 16:30  Muzikaal intermezzo – Leerpunten van de dag 17:00   Slot – optioneel drankjes tot 17:30

Optie: Avond met diner

Neem na afloop een biologisch diner (vlees of vegetarisch) met drankjes. Even rustig napraten, leren en genieten van de rust, ruimte en de aanwezigen tot 20:00 uur. Reserveer nu je stoel.

Terugblik

Op de Eemlandhoeve zijn tot nu toe vier keer Gildedagen gehouden van het Gilde van Ondernemers:

2015

1e Gildedag en lancering Gilde van Ondernemers – Video-impressie: 2015

 1. Meesterkok Onno Kokmeijer
 2. Meesterboer Jan Huijgen
 3. Meesterdirigent Rolf Buijs

2016

2e Gildedag – Video-impressie: 2016

 • Zakenvrouw van het jaar Vivienne van Eijkelenborg
 • Meestergoudsmid René van Tol
 • Multi-ondernemer Martin Schuurman

2017

3e Gildedag – Video-impressie: 2017 en foto’s van 2017

 • Meesterondernemer Henk Willem van Dorp
 • Etnisch zakenvrouw van het jaar Tatjana Romanyk
 • Groeiondernemer Jelle Medema
 • Switch-ondernemer Bob Kaptein

2018

4e Gildedag vrijdag 5 oktober 2018 – terugblik video en foto’s

 • Dansmeester Jan Pieter van Lieshout
 • Etnisch zakenvrouw van het jaar Eveline Wu
 • Meesterondernemer Jeroen Verbrugge

Reviews

 1. Richard Zohlandt (geverifieerde eigenaar)

  Super leuke inspirerende dag; ook dit jaar ben ik er weer bij.

 2. Maria Zwart

  Een mooie dag, afwisselend programma met inspirerende sprekers en intervisie.
  Het programma en contact met andere ondernemers houden mij een spiegel voor.
  Ik kom hier altijd geïnspireerd vandaan, vaak op gebieden die ik niet van te voren had bedacht.

 3. Jan ten Thije (geverifieerde eigenaar)

  Ik heb in 2016 mijn eerste Gildedag mogen meemaken. Het was een leuke, inspirerende en reflecterende dag. Ik ben het achteraf gaan zien als een cadeautje aan mezelf.

 4. Mike Frankhuizen

  Gun jezelf een dagje leren van meester ondernemers; eenmaal over de drempel van het arbeidsethos van ‘door door door’ , gewoon de moeite waard.

 5. g.c.westeneng (geverifieerde eigenaar)

  De Gildedag 2016 heeft mij nieuwe inzichten en perspectieven geboden. Het heeft me geholpen om verder te denken dan de grenzen die ik eerder aan mijn ondernemerschap stelde. Zeker aan te raden!

 6. Wesley Spoel (geverifieerde eigenaar)

  De Gildedag van 2017 was voor mij erg waardevol. Je leert van elkaar en verbreed je eigen kijk en manier betreft ondernemen. Daarom beveel ik een dag zoals deze zeker aan!

 7. Jan Ketelaar

  De Gildedag van 22 september 2017 vond ik echt heel inspirerend door de volgende elementen:
  – inspirerende ondernemers met een mooi verhaal als sprekers
  – voldoende interactie met hen ook ook met de deelnemers onderling
  – heel goede en inspirerende en leuke intermissies met mooie muziek of discussies
  – plezierige gezamenlijke maaltijden waarin er gelegenheid was voor informele contacten
  Een dikke tien voor Bernard en zijn team!

 8. Mark van den Houten

  Een heerlijke dag; niet alleen op de inspirerende lokatie, maar ook door de goede verzorging van de dag, de diepgang die bernard weet aan de brengen zodat door mooi- en succesverhalen heengeprikt wordt. Altijd leuk om de ervaringen van anderen te horen!

Een beoordeling toevoegen

 495,00 ex BTWReserveren