Gildewerkplaats intervisie:
in één middag frisse inzichten

Elkaar helpen is investeren in jezelf en je ondernemerschap. Gildewerkplaats is effectieve intervisie voor ondernemers. Zo sta je er niet alleen voor.

 95,00 ex BTW

Categorie:

Compact en krachtig

Ondernemerschap confronteert je met veel vragen en je staat er vaak alleen voor. Dan is het prettig om in een vertrouwelijke sfeer te kunnen sparren met mede-ondernemers die het klappen van de zweep kennen. Gildewerkplaats is een ‘pitch-free zone’ en biedt compacte intervisie en training voor ondernemers. Door met én van elkaar te leren investeer je in jezelf, je ondernemerschap en in je bedrijf. En dat geeft frisse inzichten, want de gezamenlijke kennis en ervaring van een groep ondernemers is groter dan je denkt.

Voorbereiding loont

Bij aanmelding geef je alvast aan over welk thema (vraag of uitdaging) je wilt sparren. Je bereidt je vraag verder voor met behulp van de handreiking. Voor elke intervisie-casus trekken we ongeveer een uur uit. Op basis hiervan wordt een passende groepsindeling van vier personen gemaakt voor de gesprekken. Zo leer je mee met de anderen.

Ook online

Een week van tevoren tot een week erna krijg je toegang tot de online Gildewerkplaats, zodat je alvast met de andere deelnemers kunt kennismaken en vragen kunt delen.

Datum en programma

Schuif aan op maandagmiddag 23 oktober, 13:00 – 17:00, inloop vanaf 12:00 uur. Zie de tab ‘Programma’ voor de stappen. De deelnemers worden daags tevoren aan je gestuurd. Er is altijd een minimum van 7 deelnemers.

Let op: we starten exact 13:00 uur. Wees op tijd, want anderen rekenen op jouw komst en je bijdragen. Inloop vanaf 12:00 uur, optioneel met lunch. Geef even aan of je mee wilt lunchen, met de code ‘lunch‘ wordt €15 opgeteld bij je rekening voor een goed verzorgde lunch.

Kleine investering, groot resultaat

Het resultaat is een verfrissende kijk op jouw uitdaging en nieuwe antwoorden op je vraag van ervaren ondernemers. Nieuwe contacten om mee door te praten. Nieuwe kennis over meerdere aspecten van ondernemerschap door het meedenken met en luisteren naar de andere deelnemers. NB: deelname vereist minimaal drie jaar ervaring als ondernemer.

Bij annuleren worden €45 organisatie- en reserveringskosten in rekening gebracht. Je kunt tot drie dagen tevoren annuleren, daarna kun je alleen een vervanger sturen.

Centrale lokatie

Centraal in Nederland, bij Seats2Meet direct boven Amersfoort CS. Parkeren kan bij de P+R’s voor en achter het station. Het is dus makkelijk om met de auto of de trein te komen.

Aanbevelingen

“Als verandermanager en bedrijfscounselor heb ik ruime ervaring met intervisie, als deelnemer en begeleider. Mij verrassen is dan ook een prestatie. Bernard is dat met zijn professionele aanpak gelukt. Hij weet een sfeer te creëren die uitnodigt tot reflectie en groei zonder dat je er hard voor moet werken. Er zijn, meedenken en je open stellen voor suggesties is genoeg.” – Karola Asche, Headson Advies

Programma

De bijeenkomst duurt bij elkaar 4 uur, waarin twee keer een korte pauze. De bespreking van een casus  (een uitdaging van een deelnemer) duurt ongeveer een uur en bestaat uit vijf stappen:

  • de inbrenger vertelt over de casus
  • de gespreksleider stelt al de vragen uit de handreiking
  • vragenronde voor de meedenkers zodat iedereen voldoende begrijpt
  • suggesties en ideeën-ronde (niet directief) waarbij de inbrenger luistert
  • de inbrenger spreekt zijn inzichten en conclusies uit naar de groep.

 

Er is een ook een tweede opzet mogelijk bij een grotere groep:

  • kennismaking, elkaar en de rust ‘vinden’ [30 min]
  • in groepjes van twee vertelt de inbrenger over de casus en wordt door de ander met de standaardvragen ondervraagt (30 minuten) – na afloop wordt gewisseld [1 uur]
  • alle casussen worden in vijf minuten gepresenteerd door de uithoorders en Q&A voor verduidelijking [1 uur]
  • kleine pauze
  • alle casussen worden in tien minuten behandeld waarbij waarbij de inbrenger luistert en de presentator alles opschrijft (ondersteunt de inbrenger). [90 min]

 

Het Gilde zorgt voor de faciliteiten en een goede balans. Algemene leiding is in handen van Bernard de Groot, initiatiefnemer van het Gilde van Ondernemers.

Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Gildewerkplaats intervisie:
in één middag frisse inzichten” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 95,00 ex BTWReserveren