≡ MENU

Intervisie voor ondernemers
in één middag frisse inzichten

Elkaar adviseren is investeren in jezelf en je ondernemerschap. Het Gilde biedt effectieve intervisie voor ondernemers. Zo sta je er niet alleen voor.

 100,00 ex BTW

Categorie:

Compact en krachtig

Ondernemerschap confronteert je met veel vragen en je staat er vaak alleen voor. Dan is het prettig om in een vertrouwelijke sfeer te kunnen sparren met mede-ondernemers die het klappen van de zweep kennen. Het Gilde van Ondernemers is een pitch-free zone; dat betekent dat je niet komt om zaken te doen, maar alleen om te leren.

Deze compacte middag met intervisie is voor ervaren ondernemers. Door met én van elkaar te leren investeer je in jezelf, je ondernemerschap en in je bedrijf. En dat geeft frisse inzichten, want de gezamenlijke kennis en ervaring van een groep ondernemers is groter dan je denkt.

Voorbereiding loont

Bij aanmelding geef je alvast aan over welk thema (vraag of uitdaging) je wilt sparren. Je bereidt je vraag verder voor met behulp van de handreiking. Voor elke intervisie-casus trekken we ongeveer een uur uit. Op basis hiervan wordt een passende groepsindeling gemaakt voor de gesprekken. Zo leer je mee met de anderen.

 

Datum en programma

Schuif aan op de eerstvolgende gelegenheid: vrijdag 1 juni, 13:00 – 17:00, vanaf 12:00 uur staat er een goed verzorgde lunch voor je klaar. Zie de tab ‘Programma’ voor de stappen. De deelnemers worden daags tevoren aan je gestuurd. Er is altijd een minimum van 7 deelnemers. (De keer daarop is vrijdag 31 augustus)

Let op: we starten de intervisie exact 13:00 uur. Wees op tijd, want anderen rekenen op jouw komst en je bijdragen.

Kleine investering, groot resultaat

Het resultaat is een verfrissende kijk op jouw uitdaging en nieuwe antwoorden op je vraag van ervaren ondernemers. Nieuwe contacten om mee door te praten. Nieuwe kennis over meerdere aspecten van ondernemerschap door het meedenken met en luisteren naar de andere deelnemers. NB: deelname vereist minimaal drie jaar ervaring als ondernemer.

Bij annuleren worden €45 organisatie- en reserveringskosten in rekening gebracht. Je kunt tot drie dagen tevoren annuleren, daarna kun je alleen een gekwalificeerde vervanger sturen.

Centrale lokatie

Centraal in Nederland, bij Seats2Meet direct boven Amersfoort CS. Parkeren kan bij de P+R’s voor en achter het station. Makkelijk om met de auto en de trein te bereiken.

Aanbevelingen

“Als verandermanager en bedrijfscounselor heb ik ruime ervaring met intervisie, als deelnemer en begeleider. Mij verrassen is dan ook een prestatie. Bernard is dat met zijn professionele aanpak gelukt. Hij weet een sfeer te creëren die uitnodigt tot reflectie en groei zonder dat je er hard voor moet werken. Er zijn, meedenken en je open stellen voor suggesties is genoeg.” – Karola Asche, Headson Advies

Programma

De bijeenkomst duurt bij elkaar 4 uur, waarin twee keer een korte pauze. De bespreking van een casus  (een uitdaging van een deelnemer) duurt ongeveer een uur en bestaat uit vijf stappen:

  • de inbrenger vertelt over de casus
  • de gespreksleider stelt al de vragen uit de handreiking
  • vragenronde voor de meedenkers zodat iedereen voldoende begrijpt
  • suggesties en ideeën-ronde (niet directief) waarbij de inbrenger luistert
  • de inbrenger spreekt zijn inzichten en conclusies uit naar de groep.

 

Er is een ook een tweede opzet mogelijk bij een grotere groep:

  • kennismaking, elkaar en de rust ‘vinden’ [30 min]
  • in groepjes van twee vertelt de inbrenger over de casus en wordt door de ander met de standaardvragen ondervraagt (30 minuten) – na afloop wordt gewisseld [1 uur]
  • alle casussen worden in vijf minuten gepresenteerd door de uithoorders en Q&A voor verduidelijking [1 uur]
  • kleine pauze
  • alle casussen worden in tien minuten behandeld waarbij waarbij de inbrenger luistert en de presentator alles opschrijft (ondersteunt de inbrenger). [90 min]

 

Het Gilde zorgt voor de faciliteiten en een goede balans. Algemene leiding is in handen van Bernard de Groot, initiatiefnemer van het Gilde van Ondernemers.

Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Intervisie voor ondernemers
in één middag frisse inzichten” te beoordelen

 100,00 ex BTWReserveren