≡ MENU

Lanceerplatform start 26 oktober
bouw een schaalbare onderneming

Leid je onderneming zo snel mogelijk naar schaalbaarheid, groei en winst door stapsgewijs te werken áán je bedrijf.

 395,00 ex BTW

Categorieën: ,

Als ondernemer komen er veel vragen en uitdagingen op je af en het voelt soms overweldigend en soms eenzaam. Hoe leid je alles in goede banen, naar groei, naar winst? En hoe zorg je dat je je bedrijf ooit kunt verkopen?

Dat vraagt dat je bereid bent even te stoppen om te ‘werken in je bedrijf’ en gestructureerd en in stappen te ‘werken aan je bedrijf’. En dat is wat Lanceerplatform bij het Gilde van Ondernemers jou biedt. In 6 maanden bouw je een onderneming, schaalbaar en klaar voor groei.

Door samen optrekken kom je verder

Lanceerplatform is training en coaching in één, een snelkookpan en een reis. Het geeft inspiratie van ondernemers die veel verder zijn en waardevolle ondernemerslessen met je delen. Door het samenwerken en uitwisselen van ervaringen met andere startende ondernemers die hetzelfde doormaken. Je werkt aan dezelfde thema’s die in het programma worden aangereikt. Dat geeft houvast en discipline. Dat geeft plezier en inspiratie. Dat geeft ritme en ruimte in je hoofd om na te denken.

Hoe zit het programma in elkaar?

Lanceerplatform geeft je de structuur die ervoor zorgt dat jouw bedrijf klaar is voor opschalen en voor groei. We doen dat in vier volle werkdagen gedurende zes maanden:

 1. inzicht in wat een schaalbare onderneming is (dag 1)
 2. doelen helder stellen voor je bedrijf en voor jezelf (dag 1)
 3. situatie van je bedrijf in kaart brengen: (dag 1)
  1. Jijzelf (ambities, vaardigheden, beperkingen)
  2. Je propositie (markt, product, business model)
  3. Je processen en team (marketing, sales, execution)
  4. Je actieplan (planning, systeem, agenda)
  5. Je financiën (boekhouding, cashflow, opties)
 4. werken aan de zeven groei-aspecten (dag 2, dag 3)
 5. presentatie van je visie en pitch (dag 4)
 6. plan voor opschalen van je bedrijf maken (dag 4)
 7. (zelf)evaluatie van de reis en je plek (dag 4)

Het programma is gebaseerd op de inzichten van “the best of” bedrijfsguru’s, waaronder:

Het programma biedt:

1. training in het onderwerp vanuit de inzichten van bovengenoemde ‘bedrijfsguru’s’
2. werken aan het onderwerp, individueel en als groep (workshop ruimte)
3. individuele coaching door ervaren bedrijfscoaches, o.a. Costas Papaikonomou, Mike Frankhuizen en Bernard de Groot

Bernard de Groot

“Ik zie ernaar uit om met jou aan jouw bedrijf te werken. Jij maakt natuurlijk de besluiten, jij doet het werk. Ik geef jou zes waardevolle dingen: ik faciliteer de ontmoetingen, reik de relevante theorie aan, koppel je aan andere ondernemers, spreek uit mijn ervaring als ondernemer, analyseer en structureer je uitdagingen en biedt je toegang tot mijn netwerk!”

Voor én na elke bijeenkomst is er inspiratie en uitdaging in de online Gildewerkplaats, waardoor je een diepere leer-ervaring hebt. Bijvoorbeeld modellen die je kunt doorwerken. En online contact wanneer en zo veel je wilt.

Wat is het Resultaat?

Als je Lanceerplatform hebt doorlopen – en natuurlijk hard hebt gewerkt aan je bedrijf – is je bedrijf veel minder afhankelijk van jouw inzet en daarmee schaalbaar en klaar voor groei. Vraag gerust een van de huidige deelnemers aan het Gilde om referentie.

Voor wie is het?

Het Lanceerplatform is er voor elke ondernemer die zo snel mogelijk klaar wil zijn met ‘werken in het bedrijf’. Lanceerplatform is 100% werken aan je bedrijf! Lanceerplatform is een intensief en persoonlijk programma en biedt plaats aan maximaal 8 ondernemers, zonder restricties op leeftijden of branches. Let op: dit programma is speciaal voor ondernemers in de startende fase, met minder dan 1 miljoen euro omzet en doorgaans minder dan 5 jaar ervaring als ondernemer.

Voor wie is het niet?

Het programma is niet voor ZZP-ers die ZZP-er willen blijven en ‘goed en succesvol in hun vak’. Als je op zoek bent naar de snelle manier om jezelf als expert of vakman in de markt neer te zetten, dan is individuele coaching mogelijk, maar Lanceerplatform beoogt jou juist uit je bedrijf te halen, in plaats van het centrum te zijn. Lees ook de blog hierover.

NB: dit programma is alleen toegankelijk voor leden van het Gilde, die daarmee ook toegang krijgen tot de Gildedag en meer.

Wanneer is het?

De vier bijeenkomsten zijn op een centrale plek in midden Nederland (omgeving Amersfoort), op vrijdag van 9:00 tot 17:00, met optioneel diner tot ongeveer 20:00 uur. Voorlopig schema:

 • Dag 1: vrijdag 26 oktober op de Eemlandhoeve (vlakbij Amersfoort)
 • Dag 2: vrijdag 30 november op Seats2Meet boven station Amersfoort
 • Dag 3: vrijdag 25 januari 2019 op Seats2Meet boven station Amersfoort
 • Dag 4: vrijdag 22 maart 2019 op de Eemlandhoeve (vlakbij Amersfoort)

 

NB: De exacte data van de samenkomsten worden in onderling overleg vastgesteld zodat alle Reisgezellen in principe alle dagen kunnen deelnemen. Zodra het minimum aantal deelnemers is bereikt gaan we van start.

Wat kost het?

Deelname aan Lanceerplatform kost €1400,- ex BTW voor het complete programma van vier workshop-dagen en tussentijdse ondersteuning.

Hoe kan ik meedoen?

Kom naar dag 1 van het programma voor slechts €395,-. Maak vrijblijvend kennis met het programma, met de deelnemers, met de coaches. En start concreet met bouwen. Gewoon doen, een investering waar je het veelvoudige uit terugkrijgt. Als je doorgaat wordt dit bedrag van de kosten van het programma afgetrokken.

Of bel Bernard de Groot, Coördinator en facilitator, en stel al je vragen. Vrijblijvend, gewoon doen. En boek nu je plaats door het doen van je betaling (klik op de oranje knop reserveren).

Bernard de Groot

Bernard de Groot

Heb je nog vragen? Bel me gerust en we nemen alle tijd om te kijken of Lanceerplatform wat voor jou is. Of vraag om een referentie van een ondernemer uit het Gilde van Ondernemers. Gun het jezelf. Bel me gewoon op 06 – 12 44 60 86. Tot spreeks!

Wie gaan er mee?

Mensen zoals jij: ambitieus en leergierig. Vol passie voor hun product en energie om alles te doen om het van de grond te trekken. En de wens om los te komen van het werken in hun bedrijf en echt te werken aan hun bedrijf.

Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Lanceerplatform start 26 oktober
bouw een schaalbare onderneming” te beoordelen

 395,00 ex BTWReserveren