Reisgezelschap – een jaar groeien
(gespreid betalen)

Trek samen op in een Reisgezelschap: een verfrissende reis in een verrijkend programma vol ontmoetingen, inzichten, doorbraak en groei.  Gespreid betalen.

 239,00 ex BTW

Categorie:

Instappen bij een Reisgezelschap van het Gilde is een jaar lang werken aan je bedrijf en aan jezelf. Hoe? Door weg te stappen uit de hectiek van je onderneming en in een pitch-free zone met andere ondernemers op te trekken. Een plek om vertrouwelijk te sparren over vraagstukken die jou en je onderneming aangaan. Ervaringen uitwisselen met ondernemers die weten wat ondernemerschap is en van je vraagt. Gedreven door authentieke sprekers op mooie bedrijven en locaties.

Programma

Je zoekt en krijgt verfrissende antwoorden op belangrijke vragen die iedere ondernemer bezig houden, zoals:

 • Ambitie – wat wil je bereiken?
 • Vaardigheden – welke vaardigheden heb je (nodig)?
 • Visie – hoe kijk je naar de wereld?
 • Team – hoe en met wie werk je samen?
 • Propositie – hoe onderscheid je je?
 • Doelen – hoe worden zaken geregeld?
 • Jij – hoe excelleer je?
 • Delen – wat draag je over?

 

Wat gaan we doen?

Je Reisgezelschap bestaat uit ongeveer 12 ondernemers, een derde deel in de beginfase, een derde ervaren en een derde met ruime ervaring. De mix maakt het voor iedereen waardevol, verfrissend en leerzaam. Deelname vereist een minimum van 3 jaar ervaring als ondernemer.

Je stroomt in op een bestaand of nieuw Reisgezelschap en volgt minimaal een jaar de carrousel langs vier stations van de Groeicirkel (zie onder), plus een Gildedag. Elk opstappunt leidt tot groei. Na elk jaar evalueer je of je weer een jaar verder reist. De carrousel zal nieuwe stations blijven aanreiken geïnspireerd op de modellen uit het boek Meesterschap in Ondernemen.

Altijd bezoeken we een ‘meesterondernemer’ die ver is in ondernemerschap en je kan inspireren met zijn/haar ervaring bij het thema van het station op de Groeicirkel. Dan is er delen van ervaringen onderling. Tenslotte ‘oprekken’ door functionele ‘speel’-oefening: leer jezelf beter kennen want persoonlijke groei is zakelijke groei.

 

Maar er is veel meer… online en face-to-face

Online – Tussen de stations door heb je op momenten dat jou dat uitkomt online video-contact in de Gildewerkplaats met je Reisgezelschap, waardoor je een diepere leer-ervaring hebt.

Intervisie – Elk kwartaal is er intervisie. Op een goed bereikbare centrale plek (S2M boven station Amersfoort) en volgens beproefd proces. Deze intervisies zijn optioneel en vallen afwisselend op maandagmiddag of vrijdagmiddag.

Korting – Tegen gereduceerd tarief kun je deelnemen aan al de programma’s van het Gilde. Met je persoonlijke code krijg je altijd een korting van €100,-. Dat maakt deelname aan al de vier intervisies dus gratis. En veel andere mooie evenementen  aantrekkelijk geprijsd. Het Gilde biedt verdiepende evenementen voor ervaren ondernemers (bijvoorbeeld Meesterproeven) en voor beginnende ondernemers (bijvoorbeeld Lanceerplatform).

Wat is het Resultaat van zo’n jaar samen optrekken?

Deelname aan een Reisgezelschap is een zeer sterke motor als je wilt leren van andere ondernemers en weet dat jouw zakelijke groei gekoppeld is aan meer kennis over ondernemen maar ook zeker je persoonlijke groei, en je beseft dat jijzelf mede ‘bottleneck’ en comfortzone van je bedrijf bent. Je kunt gerust vragen om namen van huidige deelnemers als referentie of luister naar enkele eerdere reisgezellen:

Wanneer is het?

De vier reguliere bijeenkomsten van je Reisgezelschap zijn altijd op vrijdag.

 • vrijdag van 10:00 tot 18:00, met optioneel diner tot 20:30 uur (indicatief)
 • Volgend start-/instappunt: januari 2019
 • Ontmoetingen in 2019 in de maanden feb, apr, jun, okt (Gildedag), nov
 • Exacte data worden bij de start in onderling overleg vastgesteld.

Wat kost het?

Deelname aan je Reisgezelschap kost €239,- per maand excl. BTW. Met het doen van de eerste betaling geeft je het Gilde van Ondernemers toestemming tot een maandelijkse automatische incasso van dit bedrag gedurende de resterende 11 maanden. In één keer betalen voor het jaar met korting is mogelijk (link naar andere pagina).

Reviews

 1. Maria Zwart

  Ik heb een kleine 2 jaar meegedaan aan dit reisgezelschap en zal waarschijnlijk nog een jaar mee doen. De afstand van het bedrijf en het programma van de dag scheppen ruimte voor nieuwe inzichten. Ik ben door dit gezelschap bewuster bezig met mezelf als ondernemer en daardoor ook een betere ondernemer geworden.

 2. Judith Adriaansens

  Ik heb ’t gilde als zeer waardevol ervaren – vooral uit de hectiek – de kans nemen om de vraagstukken die spelen in het bedrijf, maar ook je eigen persoonlijke groei proces, op neutraal terrein te kunnen reflecteren; groot of kleinbedrijf, technisch of ambachtelijk… iedereen is welkom!

 3. Bjeno Vlot

  In februari 2016 stapte ik het reiszgezelschap in. De belangrijkste reden om in eerste instantie aan te haken, was het slogan van het Gilde: ‘Persoonlijke groei is zakelijke groei’. Met het reisgezelschap heeft het Gilde zijn slogan ruimschoots waargemaakt.

  De variteit onder medeondernemers in combinatie met uitdagende programma’s heeft er aan bijgedragen dat ik mijn ondernemerschap naar een hoger plan kon trekken.

  The guild is a gift that keeps on giving.

 4. Kasper Veenvliet

  Groeien als persoon is groeien als bedrijf. Als ondernemer ben je vaak de bottleneck van je eigen organisatie.
  Ik heb het reisgezelschap als een veilige plek ervaren waar je jezelf kunt zijn en open over uitdaging kunt spreken. Af en toe een harde confrontatie die zeer doet. Maar dat heeft me alleen maar meer geholpen echt te groeien.
  Heerlijk om te zien hoe mijn bedrijf veranderd is ten goede. En ik, ik heb meer rust zodat ik meer en meer kan werken aan m’n bedrijf dan (alleen maar) in mijn bedrijf.
  Een aanrader!

 5. Mark van den Houten

  Ik kijk met veel plezier terug op de afgelopen twee jaar: uit mijn comfortzone de uitdaging aangegaan om na te denken over mijn bedrijf Obruni.Ik heb geleerd meer als ondernemer te denken en te kijken naar mijn bedrijf: Een professioneel kantoor met uitstraling, online marketing opgepakt, mijn propositie uitgewerkt en handen en voeten gegeven, persoonlijke drempels overwonnen etc. Samen trek je op, leer je met en van elkaar en krijg je ook een spiegel voorgehouden over hou jij functioneert als ondernemer. Bernard is er goed in om je op allerlei manieren en met zijn netwerk van ondernemers te inspireren.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 239,00 ex BTWReserveren