≡ MENU

Reisgezelschap – samen groeien naar meesterschap

Trek samen op in een Reisgezelschap: een verfrissende reis in een verrijkend programma vol ontmoetingen, inzichten, doorbraak en groei.

 1.500,00 ex BTW

Categorie:

Instappen bij een Reisgezelschap van het Gilde is een jaar lang werken aan je bedrijf en aan jezelf. Hoe? Door weg te stappen uit de hectiek van je onderneming en in een pitch-free zone met andere ondernemers op te trekken. Een plek om vertrouwelijk te sparren over vraagstukken die jou en je onderneming aangaan. Ervaringen uitwisselen met ondernemers die weten wat ondernemerschap is en van je vraagt. Gedreven door authentieke sprekers op mooie bedrijven en locaties.

Programma

Je zoekt en krijgt verfrissende antwoorden op belangrijke vragen die iedere ondernemer bezig houden, zoals:

 • Ambitie – wat wil je bereiken?
 • Vaardigheden – welke vaardigheden heb je (nodig)?
 • Visie – hoe kijk je naar de wereld?
 • Team – hoe en met wie werk je samen?
 • Propositie – hoe onderscheid je je?
 • Doelen – hoe worden zaken geregeld?
 • Jij – hoe excelleer je?
 • Delen – wat draag je over?

 

Wat gaan we doen?

Je Reisgezelschap bestaat uit ongeveer 12 ondernemers, een derde deel in de beginfase, een derde ervaren en een derde met ruime ervaring. De mix maakt het voor iedereen waardevol, verfrissend en leerzaam. Deelname vereist een minimum van 3 jaar ervaring als ondernemer.

Je stroomt in op een bestaand of nieuw Reisgezelschap en volgt minimaal een jaar de carrousel. Je reist langs de volgende vier stations van de Groeicirkel (zie onder), en als lid van het Gilde ben je ook welkom op een Gildedag. Elk opstappunt leidt tot groei. Na elk jaar evalueer je of je weer een jaar verder reist. De carrousel duurt in totaal drie jaar en één dag en zal nieuwe stations blijven aanreiken geïnspireerd op de modellen uit het boek Meesterschap in Ondernemen.

Altijd bezoeken we een ‘meesterondernemer’ die ver is in ondernemerschap en je kan inspireren met zijn/haar ervaring bij het thema van het station op de Groeicirkel. Dan is er delen van ervaringen onderling. Tenslotte ‘oprekken’ door functionele ‘speel’-oefening: leer jezelf beter kennen want persoonlijke groei is zakelijke groei.

 

En meer… face-to-face en online

Naast de vijf bovengenoemde ‘verplichte’ bijeenkomsten, zijn er optionele activiteiten, inclusief in het pakket:

Intervisie – Elk kwartaal is er intervisie. Op een goed bereikbare centrale plek (S2M boven station Amersfoort) en volgens beproefd proces.

Coaching – Tot twee keer per jaar kun je een persoonlijk een-op-een coachings-gesprek aanvragen met Bernard de Groot, initiatiefnemer van het Gilde, voor een gesprek over een onderwerp of uitdaging dat jou en jouw onderneming aangaat.

Online – Tussen de stations door heb je op momenten dat jou dat uitkomt online video-contact in de Gildewerkplaats met je Reisgezelschap, waardoor je een diepere leer-ervaring hebt.

NB: dit programma is alleen toegankelijk voor leden van het Gilde, die daarmee ook toegang krijgen tot de Gildedag en meer.

Met de stations met je eigen Reisgezelschap, de Gildedag, de intervisies, de coach-momenten en de online contacten in de Gildewerkplaats, zijn er ruim voldoende contactmomenten voor jouw doorbraak.

Wat is het Resultaat van samen optrekken?

Deelname aan een Reisgezelschap is een zeer sterke motor als je wilt leren van andere ondernemers en weet dat jouw zakelijke groei gekoppeld is aan meer kennis over ondernemen maar ook zeker je persoonlijke groei, en je beseft dat jijzelf mede ‘bottleneck’ en comfortzone van je bedrijf bent. Je kunt gerust vragen om namen van huidige deelnemers als referentie of luister naar enkele eerdere reisgezellen:

Wanneer is het?

De vier reguliere bijeenkomsten van je Reisgezelschap zijn altijd op vrijdag.

 • vrijdag van 10:00 tot en met het diner 20:30 uur (indicatief)
 • Volgend start-/instappunt: begin 2019
 • Ontmoetingen in 2019 in de maanden februari, april, juni en november
 • Exacte data worden bij de start in onderling overleg vastgesteld.

Je besluit ieder jaar of je verder reist met je Reisgezelschap. In totaal duurt de reis drie jaar of twaalf stations. Je kunt ook daarna nog doorgaan want de carrousel gaat rond.

Wat kost het?

Deelname aan een jaar Reisgezelschap kost €1500,- excl. BTW voor een Leerling-, €1900 voor een Gezel- en €2500 voor een Meesterondernemer.

Voorwaarden voor deelname

Er zijn twee voorwaarden voor deelname aan een Reisgezelschap. Ten eerste het Lidmaatschap van het Gilde van Ondernemers. Daarnaast is het Gilde een echte coöperatie, waarbij participatie, en dus mee-ondernemen, verwacht wordt. Van een Leerling wordt minimaal één participatie t.w.v. €500 verwacht. Van een Gezel minimaal twee participaties van €500 en van een Meester minimaal drie participaties van €500. Deze participaties zijn eenmalig en participaties zijn onder voorwaarden inwisselbaar bij beëindiging van je lidmaatschap.

Reviews

 1. Karola Asche

  Een pareltje! Dat is het Reisgezelschap voor mij. Een plek voor inspiratie en mooie nieuwe inzichten. Een plek waar het veilig genoeg is om je werkelijke zakelijke struggles te delen en waar je altijd het juiste antwoord krijgt. En plek om jezelf te ontwikkelen zodat je zakelijk kunt groeien. Kortom: een echte aanrader!

 2. Annemarie de Groot – Bakker

  In een wereld waarin je altijd op ‘aan’ staat voor je klanten en relaties, is het prettig om een groep ondernemers te kennen met wie je je vraagstukken kunt bespreken. Zonder opsmuk, open en eerlijk. Want alleen zo kun je elkaar echt verder helpen. Met als resultaat: leren, stretchen, groeien én veel plezier. Ik heb weer voor een jaar bijgetekend!

Een beoordeling toevoegen

 1.500,00 ex BTWReserveren