≡ MENU
×

Deel deze pagina

Waar vind je rust?
#GUILDS

Waar vind je rust?
#GUILDS

Ondernemerschap vraagt alles van je. Soms ben je zo druk dat je jezelf voorbij rent. Zoveel mensen die tegen je praten en zoveel informatie die op je afkomt. Voor je het weet hoor je jezelf niet meer; en je wordt doof voor de signalen en de taal van je hoofd en lichaam. En het is mijn overtuiging dat heel veel antwoorden in je binnenste te vinden zijn. Hoe hoor je die signalen weer?

Om de antwoorden te vinden die vaak al diep in jezelf zijn opgeslagen, doe je er goed aan jezelf open te stellen voor een brede reeks ervaringen. Eén van de wegen is door op een open manier je zintuigen te prikkelen. Echt kijken en luisteren naar, en voelen van alles wat de mens in onze cultuur voortbrengt. Van muziek, kunst, techniek, cultuur en dans tot toneel. Geduldig. Hoe lang? Tot het moment van bewondering intreedt.

Wissel dit af met de stilte in de verlaten natuur. Hoe lang? Rustig wachtend totdat het moment van verwondering intreedt. Verrijkt door bewondering en verwondering. Het enige wat dit vraagt is… rust en tijd. En volhouden als je door je eigen ongemak heen moet. Het lijkt zo simpel, maar dat is het niet; dat ongemakkelijke punt komt altijd langs. Doorgaan tot er bewondering en verwondering komt, dan pas staan je zintuigen open. Daarvoor kun je, als drukke ondernemer, ziende blind zijn en horende doof.

Kun jij de stilte nog aan? Of ben je zo werkverslaafd dat je dan onrustig wordt? Waar is jouw ultieme stilteplek? Hoe vaak ben je daar?

-0-0-0-

[wysija_form id=”2″]

Bovenstaand artikel is een bewerking uit het boek ‘Meesterschap in ondernemen’. Het is de letter L van het stappenplan GUILDS die staat voor Listening. Waar vind jij je rust?