≡ MENU
×

Deel deze pagina

Welke kennis wil je delen?
#MASTERY

Welke kennis wil je delen?
#MASTERY

Gezond ondernemerschap vraagt af en toe reflectie en jezelf moeilijke vragen durven te stellen. Je kunt je daarbij spiegelen aan de meesters in en van het MASTERY-model. Deze keer over de letter S, die staat voor Sharing, ofwel delend en gevend.

Sharing

Een meesterondernemer vindt: noblesse oblige, adeldom verplicht. Als je ergens goed in bent dan moet je anderen daar deelgenoot van maken.

Hij geeft zijn kennis en kunde daarom graag én proactief door. Hij deelt (uit) van wat hij heeft. Hij organiseert zelf trainingen binnen en buiten zijn organisatie, of sticht zelfs scholen waar gezellen en leerlingen kunnen groeien. De waardering die daaruit volgt is ook zijn grootste beloning en drijfveer.

Hij heeft het vermogen om dingen duidelijk te maken, geeft een heldere uitleg en hanteert daarbij verschillende leerstijlen; niet alleen zendend maar ook vragend. In de leeroverdracht is een vraag immers meer waard dan een antwoord.

Hij weet wanneer hij de leerling fouten moet laten maken, omdat dat het leerproces versnelt. Meesterondernemer Eckart Wintzen was hier duidelijk in: “Iedereen heeft recht op zijn eigen fouten.”

Lakmoesproeven

– de meesterondernemer heeft luisteraars en volgers en is baas over zijn agenda. Zijn oren zijn minstens even groot als zijn mond;
– de nog niet meesterondernemer heeft het voor iedereen behalve grote klanten té druk. En kan in gezelschap zijn mond niet houden.

Meestergoudsmid René van Tol door Bram Petraeus

Je moet leren van je voorgangers. Dat betekent dat je, als je ergens goed in wordt, verplicht bent om het door te geven. Dat is bijna een ereschuld aan je voorgangers. Als anderen zeggen dat je meester in je vak bent geworden, dan moet je dat gewoon doorgeven. Iedereen die bij het gilde komt, moet langs een ballotage. We vragen: “Ben je bereid je kennis te delen?” Dat is deel van meester-zijn. Als je nee zegt, kom je in principe niet bij het gilde.
Ik heb veel jonge mensen op het pad naar voren gezet. Een stel werken nu als goudsmid. Daar heb ik toch een rolletje in gespeeld. Dat zijn goeie gevoelens, hè? Dat kun je niet uitleggen. Het voegt allemaal toe aan een gevoel van tevredenheid.

Ter overdenking

En de vraag aan jou is dus: wat heb je te delen en wat weerhoudt je?