≡ MENU
×

Deel deze pagina

Wie helpt jou?
#GUILDS

Wie helpt jou?
#GUILDS

Ondernemerschap kost veel energie, de weg naar persoonlijke groei kost dubbele energie! Laat je daarom begeleiden. Zeker als je voelt dat je moet groeien. En dus aan jezelf moet werken.

Een externe begeleider houdt de vaart erin. Hij houdt het gesprek scherp als je de neiging hebt om naar de oppervlakte te gaan in plaats van naar de leerzame diepte. En zorgt dat je energie naar je groei gaat, in plaats van naar groeipijnen.

Meestersigarenmaker Binet Brasser - van der Sluis door Bram Petraeus

Meestersigarenmaker Binet Brasser – van der Sluis door Bram Petraeus

Inmiddels heb ik het gevoel dat ik meester ben, maar het heeft lang geduurd. Want je probeert iets voort te zetten dat iemand anders begonnen is. Je hebt nooit het gevoel dat het van jou is. Inmiddels ben ik 22 jaar verder, ik werk hier sinds 1992. Langzamerhand kan ik zeggen: “Het is ook van mij geworden.” Of van ons, van de club hier. Niet alleen van de familie die dit voor mij heeft opgezet. Dat duurt lang.

Daarvoor was het iets doen waar ik ingerold was, waarvan ik me nog afvroeg: heb ik dit ooit zo gewild? Een beetje slachtofferig, van: het lot heeft het bepaald. Ik denk dat dat besef gekomen is door mijn traject bij een coachingbureau. Dat is acht jaar geleden. Toen kwam ik tot het besef dat dit is wat ik wil en wat ik zelf leuk vind.

Investeer dus in een professioneel begeleider. Want wat kost het jou, je onderneming en je personeel eigenlijk om niet te groeien? Wie helpt jou?