≡ MENU

Groei vraagt samen optrekken

WHY? waarom dit gilde?

Het Gilde van Ondernemers is er voor ondernemers die impact willen hebben, een positieve bijdrage aan onze maatschappij en het ecosysteem van onze planeet. Dat vraagt alles van je. Ga de weg dus niet alleen. Laat je inspireren en bemoedigen door andere ondernemers die verder op de weg zijn of die samen met je opreizen.

Ondernemer begrenst onderneming

Als ondernemer zit je achter het stuur. Jij bepaalt de route van de onderneming, geeft gas en schakelt naar een hogere versnelling. Maar je bent ook de snelheidsbegrenzer. Daar waar jij een grens trekt voor jezelf, leg je een grens voor je bedrijf. Vaak ben je je van die grenzen niet bewust want ze zijn diep in je verborgen.

Persoonlijke groei is zakelijke groei

“Ondernemen is prachtig, maar het leven van een ondernemer is niet alleen uitdagend en leuk. Ondernemen vraagt veel, zo niet alles van me. Keer op keer worden al mijn tijd, moed, energie, talenten en vermogens aangesproken. Vaak branden er ‘rode lampjes’ op mijn dashboard.” – Bernard de Groot, initiatiefnemer

Bij ondernemers geldt: persoonlijke groei is zakelijke groei. Waar jouw persoonlijke groei stopt, stopt uiteindelijk de groei van je onderneming. Vroeg of laat, en onvermijdelijk. Jouw comfortzone wordt de begrenzing van je bedrijf. Omdat jij de bestuurder bent en omdat jouw gedrag binnen je bedrijf wordt gekopieerd, met alle sterke en zwakke kanten. Je bent dus én trekker, motor, visionair én rem, plafond en beperking van je onderneming.

HOW? hoe bereik ik groei?

Kennis en comfortzones oprekken

Het goede nieuws: kennis en ervaring kun je delen en plafonds kun je ontdekken… en oprekken. Je kunt bewuster omgaan met je gedrag en de uitwerking daarvan. Want wie zegt dat jouw waarheid dé waarheid is? Dat jouw grenzen échte grenzen zijn? Stel dat je je kennis laat groeien en grenzen verlegt? Wat zou dat kunnen betekenen voor de groei van je bedrijf?

Vereist: ‘a pitch-free zone’

Ontdekken en oprekken doe je het beste in de stimulerende interactie met andere ondernemers. Maar het vaak solistische en ‘eenzame’ bestaan van ondernemers staat dit in de weg. En bijeenkomsten van verenigingen en serviceclubs hebben een andere belangrijke rol zoals netwerken, lobbyen en sociaal betrokken zijn. Echt van elkaar leren is daarmee lastig te combineren. Moeten presenteren en verkopen staat openheid en groei in de weg. Daarom is het Gilde ‘a pitch-free zone’.

Samen optrekken

Het Gilde is voor en door ondernemers die weten dat hun zakelijke groei gekoppeld is aan hun persoonlijke groei. Ondernemers van elke soort branche en ervaring die het beste uit zichzelf willen halen en het beste van zichzelf willen geven. Het Gilde van Ondernemers helpt hen te groeien door hen samen te brengen en uitwisseling te faciliteren en te structureren. Met als enig doel om van en met elkaar te leren.

Anders en verrijkend

Het Gilde werkt anders dan je gewend bent. We brengen een aantal oude vormen van een gilde tot leven, laten ons ook inspireren door werelden buiten de zakenwereld en gaan gestructureerd en doelgericht met elkaar in gesprek. Een opzet die gegarandeerd verrijkt. Die je je eigen grenzen laat zien en inzicht geeft in hoe je deze kunt oprekken.

WHAT? wat kan ik nu doen?

Kennismaken met het Gilde en meesterschap?

Groeien doe je samen met een vaste groep ondernemers in een van de programma’s, zoals het twee-jarige Reisgezelschap voor ondernemers die willen uitbouwen, of in het negen maanden durende Lanceerplatform voor ondernemers in de beginfase. Bij het Reisgezelschap kun je op elk moment in het jaar instappen. Lanceerplatform start na de Gildedag.

Wil je eerst kennismaken met en proeven aan het Gilde van Ondernemers? Kom dan naar een van de eerstvolgende open evenementen: Gildewerkplaats voor een middag intervisie in een kleine groep, de onvergetelijke en avontuurlijke ‘deepdive’ van 20 uur in Meesterproeven voor het verkennen van jouw eigen weg, of een volle dag inspiratie door meesterondernemers bij de Gildedag.